Na Meteora trekken we het zuidelijke Pindos-gebergte in. We gaan bwust niet langs de grote doorgaande weg naar Ioannina. Op onze route komen we vrijwel geen toerist meer tegen. Over verlaten weggetjes, deels onverhard en langs afgronden en steile bergwanden is het voor ons genieten. Schitterende uitzichten en prachtig bloeiende bermen. We rijden niet harder dan in de tweede versnelling.  

weg langs de Acheloos                                    Turkse brug omgeving Agnanda

Bij een bron langs de weg overnachtten we. Af en toe stopt er iemand om te drinken en de veldvles bij te vullen. Een enkeling wil een praatje maken, maar ons Grieks is dermate slecht dat we geen echt contact hebben.

Vlak bij Ioannina bezoeken we nog het theater van Dodoni. Hier werd in het de voor-hellinistische periode de eik vereerd. In een van de ruines staat momenteel wer een mooie eik als symbool. De oude stad van Ioannina heeft duidelijk Turkse kenmerken. Op de stadsmuur staan inscriptisch in het Arabisch en de stad kent twee mooie minaretten. Het museum bij de Aslan Pashamoskee (een wreed Turks heerser) is leuk om te bezoeken.  

 

Dodoni: ingang naar theater            Ioannina, Aslan Pasha-moskee

Ten noorden van Ioannina trekken we nog wat de bergen in richting Albanese grens. In de omgeving van de Vikos-kloof bevinden zich restanten van een oude Turkse weg en een groot aantal Turkse boog-bruggen. De boogbruggen zijn gelegen aan een wandelroute die goed is aangegeven.

Turkse weg omgeving Kapesova                       Turkse brug bij Kipi