Na het bezoek aan de vele oudheden staat de komende dagen wat meer natuur op het programma. Via Eratini rijden we het binnenland in om via een schitterende route vlak bij Thermophiles (bekend van de slag bij Thermophilae in 480 BC) weer bij de kust te komen. De route hiernaar toe is mooi, het land vrij verlaten en overal prachtig uitzicht op bergen en diepe dalen. De wegen in de dorpjes zijn plaatselijk erg smal en de route wordt vaak niet goed aangegeven, zodat het soms een gok is welke weg je neemt.  

vissers oop de Golf van Korinthe                       overnachtingsplekje bij Agios Dimitros

Via Volos, een betrekkelijk grote stad, rijden we naar het schiereilend van het Pilio-gebergte. Opvallend is dat de oost-zijde erg begroeid is met loofbomen en de west-zijde, kennelijk een stuk minder vochtig, met veel Olijfbomen. De dorpjes aan de oost-zijde zijn ook stuk voor stuk leuker dan die aan de andere kant. Op het hoogste punt kan zelfs 's winters geskied worden. Het dorpje Trikeri, bijna aan de punt van het schiereiend, is leuk om te bezoeken. Je zal hier weinig toeristen aantreffen.

Vervolgens gaan we via Larissa en Trikala naar Kalambaka waar zich de kloosters van Meteora bevinden. Op het kaartje dat we op de camping aangereikt krijgen staan ze allemaal vermeld en is de route aangegeven die je kan nemen om ze te bezoeken. Het mooiste is de route te lopen omdat je dan overal uitgereid kan kijken. De afstanden zijn niet groot, maar trek er gerust een hele dag voor uit.

 

Meteora: Agia Triada                      Meteora: Metamorphosis

De kloosters van Meteora zijn gebouwd op de restanten van geĆ«rodeerde rotsformaties van conglomeraat gesteente. Vanaf ca 1350 zijn ze gebouwd en totaal hebben er 26 op hun onherbergzame rotsen gestaan. Nu zijn er nog maar een paar over die grotendeels gerestaureerd zijn en bezocht kunnen worden. Zoals in alle kloosters moet je ook hier "gekleed" gaan; d.w.z. mannen in een lange broek en vrouwen in een lange rok. Vrouwen kunnen eventueel een lange omslagrok lenen bij de ingang.  

Wij bezochten Varlaam, ook vanwege het mooie uitzicht wat je vanaf die plek hebt. Mooi zijn de beide van binnen volledige beschilderde kloosterkerken.

Tegenwoordig hoef je niet meer met een netje omhoog getakeld te worden, maar kan je via trappen die in de rotsen zijn uitgehakt en met bruggetjes de kloosters bereiken.