Nu de kinderen geen zin meer hebben met ons mee met vakantie te gaan, zijn we niet meer afhankelijk van de schoolvakanties en kunnen we onze eigen vakantieperiode kiezen.

Griekenland staat al lang op ons lijstje maar we willen het land vanwege het weer (niet zo heet), de natuur (er bloeit dan nog erg veel) en de cultuur (het zou er dan niet zo druk zijn) in mei bezoeken. Dit jaar is het zover, we hebben vijf weken de tijd. We hebben onze reis cultureel voorbereid door de rijke oude Griekse Mythologie en geschiedenis nog eens goed te bestuderen.

Omdat in Griekenland oneindig veel cultuur te zien is, en onze vakantie slechts beperkt is, hebben we vooraf een selectie gemaakt van de oudheden die we wèl wilden zien. Hierbij is zoveel mogelijk rekening gehouden dat we niet steeds hetzelfde zouden zien, maar zoveel mogelijk afwisseling zouden krijgen. Achteraf vonden we dat dat goed gelukt is. We hebben zeker interssante zaken gemist, maar die kunnen we weer voor een volgende keer bewaren.

Deze maand mei was het weer uitstekend. We hebben slechts twee keer wat regen gehad: de eerste (halve) dag in Athene (toen we in het Atcheoplogisch museum waren) en toen we Messini bezochten. De temperatuur was steeds aangenaam, tussen de 20 en 30°C. Meestal was het rond de 25°C en zeer aangenaam.

Routekaartjes:

  

Totaal hebben we  7400 km gereden. Diesel is overal goed verkrijgbaar.