Op de Faerøer is het verboden om wild te kamperen. Toch hebben wij dat die twee nachten gedaan. We hadden een prima plek vlak langs de weg naar Elduvík. Er zijn slechts een paar auto's langs gekomen en als je er geen kermis van maakt en, zoals natuurlijk altijd, geen rommel achter laat zal niemand er iets van zeggen. Natuurlijk kan je ook op een van de kleine campings gaan staan.

Langs de weg naar Elduvík

 

Op IJsland kan en mag je eigenlijk vrijwel overal vrij kamperen. Het voelde ook erg veilig aan. In de Nationale Parken is het niet toegestaan zoals bij Dingvellír, maar er zijn daar campingveldjes in overvloed. Ook bij Landmannalaugar mag officieel alleen op de camping worden overnacht. Vlak voor de camping is echter een rivierdoorsteek die alleen geschikt is voor 4x4. Er ligt een kleine parkeerplaats waar alleen in de auto overnacht kan worden.

   

Op de parkeerplaats bij Landmannalaugar            Dingvellír  

Wij hebben erg mooie plekjes gehad langs de kust, al dan niet aan het strand. Omdat de wegen niet druk zijn kan je ook prima op de parkeerplaatsen bij bezienswaardigheden overnachten, zeker als deze even van de weg af liggen. Dat is vaak handig omdat er ook een toilet bij is en eventueel drinkwater kan worden ingenomen. Campings zijn niet duur en soms is er gelegenheid het chemisch toilet te legen. Warm douchen is dan vaak ook mogelijk. Wij troffen het op de camping bij Langaholt (op Snaefellsnes) dat we bij het naastgelegen hotel tegen een kleine vergoeding konden douchen. Er zijn ook veel openbare warme baden waar je heerlijk in kan zwemmen. Vaak staan deze aangegeven. Op mijn gedetailleerde kaarten (1:250.000) stonden ze ook aangetekend. Er zijn enkele openbare plaatsen waar je je chemisch toilet kan legen. Zo is er een bij de gemeentewerf in Isafjördur. Water innemen kan op veel plaatsen, eventueel bij garages of benzinestations, maar het meest makkelijk bij de openbare toiletten langs de weg.

   

Bij Raufarhöfen                                                Blöndudalur

      

Látravik (Latrabjarg)                                          Langs de Trostansfjördur

Bij Nauteyri (West-Fjorden)

  

De campings rond Myvátn zijn relatief druk.

Camping in Vogar bij Myvatn