Camping Plauns is een prima wintercamping. Niet druk en goed geoutilleerd. De plekken zijn goed sneeuwvrij gemaakt en indien gewenst voorzien van elektra. Er is een goed verwarmde wasgelegenheid waar je ook je spullen kan drogen. De kleine kampwinkel heeft in de winter niet veel te bieden, maar je kan brood(jes) bestellen die 's morgens af te halen zijn en voor degenen die het nodig hebben kunnen gasflessen worden gewisseld.

Over de camping ligt een loipe die aangesloten is op het omvangrijke langlaufgebied. Boodschappen kan je doen per ski in Pontresina, dat zo'n 5 km dalafwaards ligt.

     

Ligging van de camping                 De loipe over de camping

Omdat de camping hoog gelegen is, op 1860 meter, kan het 's nachts behoorlijk koud worden. Temperaturen van ver beneden de -20 °C zijn zeker niet uitzonderlijk. Desondanks hebben wij het in onze auto nooit koud gehad, ook al hebben we 's nachts geen kachel branden. Een uurtje voor het opstaan steken we de kachel aan en als eenmaal de zon opkomt, loopt het kwik ook weer snel op. Een probleem is wel het starten van de auto. Om dat op te lossen plaatsten we 's nachts de accu in de verwarmde wasruimte van de camping.

   

Camping Plauns in Pontresina

 

Op deze pagina staat een link naar de webpage van de camping:camping Plauns