Van Odessa volgden we zoveel als mogelijk de grens met Moldavië. Ook hier is het landschap glooiend en wordt veel graan verbouwd. Op een enkele plaats is de Dnister te zien. Bij deze rivier komen is niet simpel, wegen gaan er niet langs of naar toe.

De eerste stad die we bezoeken is Kam'janec'-Podil's'kij. De oude stad is gebouwd in een lus van de rivier en werd bewaakt door een enorm kasteel. Het kasteel is te bezoeken (toegang 1 hryvnia) en daarvandaan heb je mooi uitzicht op de omgeving. Deze stad is absoluut de moeite waard om te bezoeken. Er is heel weinig autoverkeer en de gebouwen zijn al voor een groot deel prachtig opgeknapt.

Kam'janec'-Podil's'kij: Kasteel                          Stadscentrum

 

Raadshuis

De tweede stad die we op de route naar de Karpaten aandeden was Cernivci. Deze stad is aanmerkelijk levendiger dan Podil's'kij. Hier is al wel een deel van de gebouwen opgeknapt, maar als alles in oude glorie teruggebracht is, is het absoluut een schitterende stad.

   

Cernivci: Stadsbeeld                                         Een van de huizen

Even voorbij Kolomija rijden we de Karpaten in. De Karpaten zijn behoorlijk bebost met naaldhout en van de bergen stromen mooie beekjes. Opvallend is dat de huizen hier veel meer verspreid staan dan elders in dit land. Bij Rahiv staat het monument dat aangeeft dat hier het geografisch centrum van Europa ligt en even verder rijdt je langs de Roemeense grens.

     

Onderweg                                                      Veel voorkomend beeld

Als we de grote weg afgaan richting Mizgir'ja hebben we het idee door het openluchtmuseum te rijden. Overal staan de mooiste oorspronkelijke, vrolijk geschilderde huisjes. Ook kom je hier nog een aantal volledig houten kerkjes tegen. In het Nationaal Park kan je het vlottenbouwers museum bezoeken. Helaas is een deel van het museum een paar jaar geleden door het water weggespoeld. De dorpjes die in het park liggen zijn onbeschrijflijk mooi. In het park zouden nog beren en wolven moeten zitten, wij hebben ze helaas niet gezien. Een nadeel is dat er weinig wandelpaden zijn.

Het "Openluchtmuseum"

 

 

Bij Uzgorod, een niet erg interessante stad, verlieten we de Oekraïne weer.