Kiev is een stad met meer dan 1500 jaar geschiedenis. Er is dan ook enorm veel te zien. Wij bezochten de stad twee dagen. Dat is voldoende om er een goede indruk van te krijgen. Wij maakten geen gebruik van metro omdat we graag zoveel mogelijk wilden zien. Vanaf het Holenklooster loopt een voetpad hoog boven de Dnjepr richting noord-oost. Hiervandaan heb je een schitterend uitzicht over een groot deel van de stad en op het Holenklooster. 

Over de Dnjepr, vanaf het Holenklooster

Door de stad stroomt de Dnjepr waar de strandjes met mooi weer druk worden bezocht. 's Avonds wordt volop geflaneerd over de boulevard langs het water en kunnen rondvaarten (ook op disco-boten) gemaakt worden.

Vanaf de camping namen we steeds een taxi. De prijs hiervoor varieerde nogal, tussen de 30 hryvnia's tot 70 hryvnia's ('s avonds terug). Onderhandelen heeft zin, maar heeft niet altijd evenveel succes.

 

Michaelsklooster                                             Michaelsklooster, detail

Michaelsklooster

Een dag brachten we door in de omgeving van de Adreaskerk en Sofiakathedraal en het Michaelsklooster. Prachtige stukjes kunst. Vooral de laatste is voorzien van veel gouden torentjes en schilderingen. De tweede dag bezochten we het Holenklooster. Dit klooster is erg indrukwekkend met al z'n kerken met gouden torens. De eigenlijke holen zijn ook te bezoeken maar vielen ons wat tegen, veroorzaakt door de drukte in de smalle gangen. Hierdoor was helaas lang niet alles te zien.

 

Het Holenklooster                                        Het Holenklooster

 In de stad zijn leuke cafĂ©'s waar goed en voordelig gegeten kan worden.

De dag van ons vertrek uit Kiev bezochten we het "Openluchtmuseum van volksarchitectuur en dagelijks leven". In dit ruim opgezette park kan je een goede indruk krijgen van de dorpjes en huizen op het platteland. Een bezoek waard ook al zijn we veel van de huizen nog op het platteland tegengekomen.

In het Openluchtmuseum