Na 11 uur genieten van het uitzicht tijdens de overtocht, in Turku, de oude Finse hoofdstad, aangekomen en direct doorgereden naar een Finse vriendin van ons in Helsinki. Hier werden we ontvangen met een heerlijke vismaaltijd. Omdat haar flatje te klein was om negen personen extra te herbergen, hebben we op de parkeerplaats buiten overnacht.
De volgende morgen Helsinki bezocht. Het centrum met het Senaatsplein met de Dom en de haven met de markt zijn schitterend. Bijzonder zijn de bootjes van waaruit producten worden verkocht. Ook de markthal is beslist een bezoek waard. Hier worden allerlei specialiteiten verkocht: vlees, worsten, vis, brood groente en fruit. De aansluitende wandeling over de Esplanadi en wandelplek met veel bankjes is een must om een beeld te krijgen van het moderne Finland.

verkoop vanaf bootjes, markt in Helsinki

Onze reis verder vervolgd naar het noorden. In de omgeving van Mikkeli ontvangen in het vakantiehuisje van de ouders van onze vriendin. Daar twee dagen verwend met Finse gewoonten en eten. Vermaak aan het water, sauna en rust.
Via Saimaa, het reusachtige merengebied van Oost-Finland (Kareliƫ) naar Lappeenranta. Onderweg voornamelijk water en bossen. Hoewel in deze streek veel wilde dieren voorkomen zoals wolven, beren en lynxen, slechts een boslemming gezien die onze weg kruiste.