Door vroeg te vertrekken is het goed mogelijk om op één dag naar Zuid Zweden te rijden. In Duitsland voeren we over van Putgarden naar Rødby in Denemarken en daarna van Hälsingør naar Helsingborg in Zweden. Beide overtochten duren niet lang en met een beetje geluk zijn in het hoogseizoen de wachttijden ook niet lang.
    
   

overnachting bij Växjö

Onderweg hebben we prima weer gehad, maar op zaterdagavond in Zweden aangekomen hangt er nog een staartje van de depressie die eerder in Nederland voor slecht weer had gezorgd. Met kampeerauto's is het niet moeilijk om in de omgeving van Perstorp een vrij overnachtingsplekje te vinden.
Omdat we de oversteek naar Finland pas voor dinsdag besproken hebben, kunnen we de volgende dag heerlijk aan een meertje in de omgeving van Växjö doorbrengen. Het water heeft een prima temperatuur zodat er volop gezwommen kan worden. Heel bijzonder is het dat er, in tegenstelling tot andere jaren nu geen muggen zijn. Zo'n dag doet je goed na het jachtige bestaan in Nederland.

Stockholm    

De volgende middag Stockholm, onze eerste hoofdstad deze vakantie, bezocht. Doordat het prachtig weer is, zijn veel mensen buiten en is het gezellig op de terrasjes. Het bleek dat een camping in het centrum die we een eerdere vakantie hadden aangedaan, nu gesloten was. Daarom overnacht in een van de vele parken die de stad rijk is, op steenworpafstand van de haven.