Het Turkse geld (Lira, TL) is in het begin erg lastig om mee om te gaan. Dit komt vooral door de vele nullen die het daardoor onoverzichtelijk maken. Dit wordt ook nog eens verergerd doordat de bankbiljetten van 5.000.000 en 500.000 nagenoeg dezelfde kleur hebben. Er worden vooral bankbiljetten gebruikt waarvan de kleinste croupure de TL 100.000 is. Er bestaan ook munten. Hiervan zijn de meest-voorkomende de munten van TL 100.000 en TL 50.000.

De waarde van de TL wisselt per dag, maar als je rekent dat TL 10.000.000 overeenkomt met ca. € 6,00 dan zit je er niet ver naast. In de grotere steden en in de toeristencentra zijn pinautomaten waarmee met de bankgiropas met cirruslogo geld "uit de muur" kan worden gehaald. Creditcards worden ook vrij breed geaccepteerd, maar let goed op of ze ook de kaart van jouw maatschappij accepteren. Wij maakten het regelmatig mee dat bij benzinestations Visa wel wordt geaccepteerd en MasterCard niet.

Euro's zijn erg gewild. Vaak kan je daarmee afrekenen, zeker in de toeristische gebieden. Wij maakten het regelmatig mee dat de prijs in Euro's werd opgegeven maar als we aangaven dat we met Lira's wilden betalen bleek dat gelukkig ook mogelijk te zijn. De prijs was dan overigens ook nog vaak lager ook!